Oulunsalon Merenkulkijat ry

Yleistä katsastuksesta

Käy katsastusta varten ennakkoon varusteet läpi ja laita ne paikoilleen, jolloin ne muutoinkin tarvittaessa löytyvät. Rekisteritodistus, venetodistus, katsastuspöytäkirja, VHF-lupa ja SRC-kortti esille. Laita vene sellaiseen kuntoon että katsastajalla on pääsy läpivienneille, hätäsulkimille ja moottoritilaan.

Sammutin on oltava viranomaismääräysten mukaisesti vuosittain katsastettu. Veneissä joissa yövytään on palonilmaisin pakollinen katsastusvaruste.

Hätärakettien on oltava hyväkuntoiset ja asianmukaisesti säilytetyt: pystyasennossa kuivassa tilassa alkuperäispakkauksessa. Vuoden 2016 alusta hyväksytään vain valmistajan leiman mukainen kelpoisuusaika.

Katsastuksen painopiste on turvallisuudessa ja veneen omistajan auttamisessa onnistuneeseen veneilykauteen.

Ainoastaan katsastetuilla veneillä on oikeus käyttää seuran perälippua ja näin viestiä muille, että tässä veneessä ovat asiat kunnossa!

Katsastus on talkootoimintaa, katsastusmiehet suosittelevat yhteydenottoa hyvissä ajoin ennen suunnittelemaasi katsastusajankohtaa.

Katsastusmaksut

Katsastusmaksu 15€.
Mikäli katsastus suoritetaan varsinaisten vuosikatsastuspäivien ulkopuolella, korotetaan katsastusmaksu kaksinkertaiseksi.

Runkokatsastusmaksu 20€.
Mikäli runkokatsastus on veneellesi ajankohtainen ota ystävällisesti yhteyttä katsastajiin jo hyvissä ajoin keväällä, koska katsastus suoritetaan veneen ollessa vielä maissa.

Katsastajat

Marko Mannermaa 045 6746 540 marko.mannermaa@saunalahti.fi

Tero Piippo tero@loihakka.fi

Vesa Kannisto 045 2388 179 vesa.kannisto@gmail.com

Katsastuspaikka

Katsastukset tehdään Varjakan satamassa.

Katsastaja ovat paikalla sovittuna aikana.

Lue lisää

Osoitteessa spv.fi: Katsastussäännöt, katsastuslista ja katsastusluokat