kokouksetKommodorin kynästätapahtumatUncategorizedyleinen

Kommodorin kynästä.

Vuosi 2024 alkanut lumisissa merkeissä. Varjakan satamassa veneet vielä odottavat talven taittumista kevääksi. Vaikka lunta on tullut huomattavan paljon ja tuulikin tuivertanut melko voimakkaasti aika ajoin, niin yhtään vahinkoa ei talven aikana ole veneille tiettävästi sattunut.

Yhdistyksen hallitus on kokoontunut jo kahdesti ja vuosikokous pidetty. Vuosikokouksen pöytäkirja laitetaan jäsenille sähköpostitse tiedoksi. Vuosikokouksen jälkeen vietimme jäsenien kanssa yhteistä iltaa kaupungin sykkeessä Koskisaunoilla. Paljon tuli hyviä ajatuksia ja toiveita toimintaan, kiitos siitä mukana olleille.

Veneiden vesillelasku on toukokuun lopussa, lauantaina 25.5.2024 klo 10.00 alkaen ja lipunnosto perinteisine puheineen heti sen jälkeen.

Kuten jo aiempinakin kesinä, Perämeren kierros on taas ohjelmassa kesä-heinäkuussa ja mukaan ovat tervetulleita kaikki venekunnat. Sillä, onko vene nopea tai hidas, ei ole merkitystä koska purjehdus suoritetaan etappipurjehduksena. Kokeneemmat opastavat eri satamissa ja auttavat aina uusia tulokkaita. Matkan varrella on paljon nähtävää ja koettavaa, niin Suomen, Ruotsin kuin Merenkurkunkin alueella.

Jatkamme myös mahdollisuuksien mukaan veneilystä ja purjehduksesta kiinnostuneille tutustumispurjehduksia Oulun merialueilla. Myös gastiksi on helppo hypätä kokemattomankin, niin lyhyemmille kuin pidemmille purjehduksille. Helpoin tapa tutustua harrastukseen ilman omaa venettä, ota yhteyttä jos kiinnostaa toimisto@oulunsalonmerenkulkijat.fi tai nyppää allekirjoittanutta hihasta.

Vuoden 2023 kesästä ja purjehduksesta jäi paljon mukavia muistoja yhteisistä hetkistä Perämeren ja Merenkurkun alueilta ja Selkämereltä saakka. Kohtasimme paljon uusia tuttavuuksia eri satamissa ja tutustuimme nähtävyyksiin, mm. merimuseoihin ja vanhoihin puukaupunginosiin eri kaupungeissa.

Tulevaa kautta ja uusia seikkailuja odottaen,

Vesa Kannisto

kommodori