Kommodorin kynästäyleinen

Kommodorin kynästä

Vuosi 2020 oli monella tapaa mieleenpainuva.

Seuramme täytti 15-vuotta keväällä.

Pitkäaikainen kommodorimme Erkki Komminaho luovutti tehtävän ja jäsenistö valitsi allekirjoittaneen luotsaamaan seuraamme eteenpäin.

Koronapandemia toi mukanaan rajoituksia, mutta olemme olleet mukautuvaisia ja pystyneet jatkamaan rakasta harrastustamme, yhdessä ja erikseen.

Kesän yhteispurjehduksilla oli mukana vain muutamia venekuntia. Teimme pienellä porukalla muutamia reissuja: Röyttä, Kemi, Marjaniemi, Raahe, Maakalla, Tankar, Pietarsaari ja Vaasa. Syksyn makkarapurjehdus tehtiin Kiviniemeen, jonne osallistui noin kymmenkunta henkilöä. Jatkossa informoimme tulevista tapahtumista jäsenkirjeen lisäksi sekä täällä sivustolla että facebookissa.

Osa purjehtijoista oli mukana tiistaipurjehduksissa, mikä toi hienoa yhteeenkuuluvuutta muiden paikallisten seurojen kanssa.

Veneiden nostot ja laskut sujuivat hyvässä hengessä, kipparit olivat hoitaneet venekuntansa ajoissa paikalle ja tarvittaessa apua löytyi myös muilta venekunnilta.

Loppuvuodesta 2020 pidettiin pikkujoulut ja seuran 15-vuotisjuhlat. Siellä palkittiin pitkäaikaiset kommodorit Erkki Komminaho ja Topi Tauniharju kunniakommodorin arvolla, sekä seuramme pitkäaikainen sihteeri Tuula Kaltio ja puuhamies Matti Kaltio kunniajäsenyydellä.

Nyt katsomme jo innolla uutta veneilykautta ja alamme valmistautua huolto-, ynnä muihin valmisteleviin töihin.

Vesa Kannisto, Kommodori, Oulunsalon Merenkulkijat